SKOMAGER

 

 

OM REPARATIONER OG PRISER

På skomagerværkstedet kan vi skifte hæle og såler og blokke sko. Der ud over klarer vi reparationssyninger af sko og tasker.  For andre typer af reparationer må vi henvise til andre skomagere.

Vi insisterer på, at kunne garanterer kvaliteten af vores arbejde, og da vores holdning er, at en reparation altid skal kunne betale sig for både dig og os, forebeholder vi os retten til, at afvise en reparation.

Er du i tvivl, om det kan betale sig at reparerer, så kom forbi butikken med din sko. Så vurderer vi gerne – og vi giver altid et ærligt svar!

Vores værksted er ikke i butikken i Brogade, og vi tilbyder derfor ikke drop-inn service. Forvent at undvære dine sko i ca en uge.  

Vi er ikke urimelige med vores priser, men vi udfører et håndværk som tager tid, og det tager vi naturligvis betaling for. Se vores priser nedenfor.

SKO

FORHØJELSER

 

Vi laver også skoforhøjelser, og vi er gode til det! Vi har desværre ikke mulighed for at måle din højdeforskel, men hvis du kender den kan vi forhøje din sko. Næsten alle sko kan forhøjes – kom gerne ind med skoen for at høre om det kan lade sig gøre. Kender du ikke dine mål, skal du gå til f.eks. en bandagist.

Du kan søge en bevilling hos din kommune, som dækker et beløb til skoforhøjelsen. Det frie leverandørvalg betyder, at du frit kan vælge hvor du vil have lavet din forhøjelse, og tage din bevilling med dig. Der er forskel på hvor mange sko om året, og hvilket beløb per sko, kommunerne giver. Spørg hos din kommune inden du får lavet skoforhøjelsen.

HÆLE & SÅLER

Med den rette pleje kan du have glæde af dine gode sko i mange år. Men en stor del af slitagen går ud over bunden af skoen.

Oftest er det blot hælen der er slidt, og så skal de ‘bagflikkes’, altså have en ny hæl. Sommetider er det hele sålen, som trænger til at blive skiftet. Det kan som regel altid betale sig at reparere på gode sko, men de kan også blive for slidte til at vi kan nå at redde dem, kom derfor med dem i god tid, så er det nemmere for os, og billigere for dig.

En tynd slidsål af gummi kan være en god idé på et par nye sko med lædersål. Det er ofte mere praktisk med gummisåler, og så slider man ikke på skoens egen sål, men på det tynde slidlag som nemt kan skiftes.

Larmer skoene når du går, kan vi sætte et blødere materiale på hælen. Og skulle hælen være for høj tager vi gerne af højden.

SYNING

 

Vi klarer syninger i sko, tasker, og andre lædervarer.

Typisk er det små syninger som er sprunget op, men også elastikker, velcro eller lynlåse som skal skiftes klarer vi.

Det er Lotte som udfører sy arbejdet. Hun har også job ved siden af livet som skomager, og kan derfor kun træffes om tirsdagen. Det er derfor vigtigt, at du kigger forbi netop denne ugedag, hvis du har en speciel syopgave.

BLOKNING AF SKO

 

At blokke en sko er at udvidde skoen. Så hvis skoen klemmer skal den blokkes. Vi kan ikke trylle og gøre din sko flere numre større, men betragt det som at gå den til. Det kan fx være, at skoen skal blokkes i hælen, over vristen, ved en syning, eller ved en knyst. Både sko og støvler kan blokkes. Fodtøj af læder giver altid resultat, men blokning sko af andre materialer, fx tekstil, betragtes altid som forsøg. Oftest går det dog fint.

Når man blokker er der altid en risiko for at skoen tager skade. En syning kan sprænge, en limning gå op, eller læderet kan simpelthen sprække. Det sker heldigvis kun yderst sjældent, og vi gør alt hvad vi kan for, at det ikke skal ske. Vi kan ikke på forhånd bedømme om det går galt, og blokning sker derfor altid på kundens ansvar.

LYNLÅSE

Vi reparerer lynlåse i sko, støvler og tasker. Ofte er det ikke nødvendigt at skifte hele lynlåsen, men blot løberen (også kaldet skyder eller glider). Det er en noget mindre operation at skifte en løber frem for hele lynlåsen, og derfor også en billigere løsning. Hvilken reparation der er nødvendig kan vi først vurdere når vi fysisk kan se lynlåsens tilstand. Vi vælger selvfølgelig altid den løsning som er bedst og billigst for dig.

Vi skifter også løbere i de fleste jakker og anden beklædning, men er der tale om at skifte lynlåsen i beklædningsgenstande, henviser vi til en syerske.

I BUTIKKEN FINDER DU OGSÅ VINYL PLADER